Canon váz kategória bejegyzései

Zárcsere? Egyszerű! … vagy mégsem?

Az úgy volt, hogy szembejött egy kicsit hibás Canon 7d, húszezerért. Éppen csak nem kapcsolt be. Nahiszen, kell bele egy új vakupanel 8a legalsó), aztán lesz egy jó gépem. Hát nem az volt rossz benne, hanem a DC-DC panel. Ez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Canon váz, zárcsere | Hozzászólás most!

Szétolvadt Canon 6d – vagy bármilyen DSLR

Egy Canon tulajdonos furcsa problémával keresett meg – a 6d váz keresőjében elhomályosult a kép, majd amikor kivette az optikát, erős füstszagot érzett, a tüköraknában pedig égésnyomokat látott. Két darab 6d kamerája is volt – és rövidesen a másodikban is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 6d, Canon váz | Hozzászólás most!

Canon 7d – ERR20

Exponálás után: ERR20 – shooting is not possible üzenet. Ez valamilyen mechanikus hibára utal. Hivatalos Canon javaslat: “Err 20 Description: A malfunction with the mechanical mechanism has been detected. Resolution: Turn the power off, then remove and re-install the battery. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 7d, oxid | Hozzászólás most!

Canon 60d – a túlélő

Nos, az ember néhány évi tapasztalat után már úgy gondolja, sok mindent látott, nemigen lehet már meglepni. A Canon 60d-ről például úgy gondolom, az egyik leginstabilabb gép, simán képes arra, hogy használgatod, használgatod, aztán egyszer csak nem kapcsol be többé … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 60d, Beázás, Canon váz, por | 1 hozzászólás

Érdemes-e a hibátlan gépet karbantartási célból megbontani?

(index fórumos kérdésre adott válasz) Erre a kérdésre általánosságban nem tudok válaszolni. Azt viszont tudom, hogy több oka is van annak, amiért én hibátlanul működő gépet megbontok: 1.  Mert érdekel (na jó, ez csak vicc volt, de a saját gépemet … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Beázás, Canon váz | Hozzászólás most!

Gép vásárlásakor mit nézzünk a szenzoron?

(egy index fórumos kérdésre válaszoltam) Az, amit mi szenzornak nevezünk, egy szendvics-szerkezet. A régebbi gépeknél volt maga a szenzor, meg előtte egy önmagában is több rétegű speciális szűrő. Ezt kétoldalú ragasztóval ragasztják fel pormentes környezetben. Ez azt jelentette, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Canon váz, cmos, Egyéb | 2 hozzászólás

Canon 7d nyomógomb – a donor: egy 300d !

Egy beázott 7dvázat kellett javítanom. A gépen nem működött a liveview gomb. Igenám, csakhogy alkatrész nincs, a 7d meg elég drága ahhoz, hogy ne legyen túl sok halott gép a piacon.     Eredeti. És akkor beletúrtama  kicsensládámba – és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 7d, Canon váz | Hozzászólás most!

Expógomb javítás vagy csere – 550d

(annyi időm nincs, hogy mindent két nyelven írjak meg, ez az angol nyelvű blogon jelent meg) A szakszerű megoldás persze az lenne, ha minden esetben a kapcsolót tartalmazó teljes panelt cserélnénk – de részemről maradnék az alkatrészcserélgetés helyett a javításnál. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 550d, Canon váz | 2 hozzászólás

Canon EOS – bizonyos optikákkal nincs kapcsolat (70d)

(annyi időm nincs, hogy mindent két nyelven írjak meg, ez az angol nyelvű blogon jelent meg)   It was a Canon 70d – but as we have seen at the end, in fact could be any camera. The owner told … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 70d, Canon optika, Canon váz | Hozzászólás most!

Canon 7d – nem kapcsol be / ERR40

Tegnap érkezett meg hozzám a 9-dik olyan Canon 7d, amelyiket nem lehet bekapcsolni. vagy err40-et írnak ki, vagy az akku szimbólum villog az LCD-n. Ebből a kilenc darabból 3 alsó DC / flash panel hibás, egy kilazult csavar miatt. Egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 7d, Egyéb | 2 hozzászólás

Canon 7d – keresd a csavart

Nem túl sok 7d került hozzám. Összesen 5 darab. ÚJ HÍR! Tegnap meglett a 6. váz is. Ebben viszont kiégett a DC-panel – legalábbis egyelőre úgy néz ki… Ebből volt, amelyik időnként nem működött, volt, amelyikben azonnal lemerült akkut jelzett, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 7d, Egyéb | 6 hozzászólás

Teljesen halott 7d – avagy: vad tyúk is talál szenet

A tünetek: a váz egyszer csak semmi mást nem tett, mint hogy a felső panelon az üres akku jelzés villogott. Elkezdtem a lehető legrendszeresebben tesztelgetni: Bekapcsoltam, üres akku villog, utána az akkut töltőre: fel van töltve. Ezek után szétszedtem, de … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 7d, Canon váz, Egyéb | 6 hozzászólás

Beázott 600d

A gépet a tulajdonos szerint szerdán érte némi sővíz – másnapra már nem lehetett bekapcsolni, minden gombnyomásra csak pittyegett egyet.pénteken én már szét is szedtem. Egészen az utolsó pillanatig az égvilágon semmit sem találtam belül. A legutolsó kivehető alkatrész a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 600d, Beázás | 6 hozzászólás

Canon 40d – nincs USB kapcsolat

Márpedig USB csatlakozás nélkül semmire sem megyek egy új alaplappal.. Egy ügyfelem egy halott 40d-hez beszerzett egy használt alaplapot. Beszereltem a vázba, majd a programozáshoz csatlakoztattam a notebookomhoz (amit naponta használok erre a célra).

Kategória: 40d, Canon váz | Hozzászólás most!

40d – SPT szervizszoftver

Néhány hónappal ezelőtt megvásároltam az SPT szervizszoftvert a Canon 40d vázhoz (csak ehhez használható, mielőtt valaki kérdezné). Az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak, ennek köszönhetően a következőket tudom elvégezni: Fókuszkalibrálás (akár minden fókuszpontra külön-külön) – ezen a módon például a törött … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 40d, Canon váz, Egyéb | 5 hozzászólás

Hibák – okok – megoldások

Gondoltam készítek egy gyűjteményt az olyan hibákról, amelyekről a tünetek alapján a felhasználó is eldöntheti, hogy mi okozhatja – esetleg meg is javíthatja a gépet. Ezek persze csak lehetséges hibák, és mint tudjuk, a hibák általában a felhasználóknál találékonyabbak.

Kategória: Canon optika, Canon váz, Egyéb, Sigma optika, Tamron optika, Tokina optika | 277 hozzászólás