Canon 5d Mk2

2019.01.15. után befogadott megrendelésekre.

Fotózásra korábban magam is ezt a vázat használom, illetve van hozzá SPT szervizszoftverem, amivel széles körű javítást tudok végezni.

Művelet Ára (Ft) Megjegyzés
Expószám kiolvasás 3000 önálló műveletként* (javításkor ingyenes)
Hibakiolvasás (“elvitelre”) 6000 önálló műveletként* (javításkor ingyenes)
AF/AE kalibrálás 16000 autofókusz alapbeállítás / fénymérő**
AF/AE kalibrálás + 8000 autofókusz minden további optikára
Zárcsere – munkadíj 27000 ügyfél által hozott zárra
Gumiburkolat ragasztózás 1500 amennyiben az eredeti ragasztó már nem tart
Egyéb művelet  ?  kérjen egyedi ajánlatot
     

* A kiolvasott értékről kiállítok egy számlát, amin rajta lesz az expószám, ha például eladás során felmerül ez a kérdés. Tudni kell azonban, hogy az expószámot át lehet állítani, tehát ha a múltban esetleg manipulálták a gépet, azt nem lehet ebből megtudni.  

** Mielőtt még valaki feldühödne rajta, hogy egy “egyszerű” szoftveres beavatkozás miért ilyen drága, elmondanám, hogy egyrészt nem veszélytelen, mert egy rossz lépés, és fizethetek egy alaplapot a tulajdonosnak, másrészt, egy lelkiismeretesen beállított AF az nem kevés munka, mivel az összes mérőpontban külön külön kell beállítani az AF-szenzor offszet-értékét.

A fix árak “normális” esetekre értendők. Amennyiben a gép megbontása után derül ki, hogy a gép korábban beázott, szakszerűtlenül szerelték stb., az ugyan nem kizáró ok a javításra, de természetesen módosulnak az árak – erről írásban értesítem a megrendelőt.