Canon optika kategória bejegyzései

Canon 24-105 F4 törött blendekábel – de miért pont ott?

Biztosan láttatok már egy rakás törött blendekábeles  24-105-ös optikát. És a kábel mindig PONTOSAN ugyanott szokott eltörni. Azon a ponton a kábelen megjelenik egy kis törésvonal, megszakad az egyik vezeték és már jön is az ERR01 hibakód. És a törésvonal … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Canon optika, EF 24-104 F4 | 6 hozzászólás

Canon EOS – bizonyos optikákkal nincs kapcsolat (70d)

(annyi időm nincs, hogy mindent két nyelven írjak meg, ez az angol nyelvű blogon jelent meg)   It was a Canon 70d – but as we have seen at the end, in fact could be any camera. The owner told … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 70d, Canon optika, Canon váz | Hozzászólás most!

Canon EF lens work III. – egy alapmű

Egyszer keresgélés közben bukkantam rá a Canon címben említett kiadványára. A könyvet részletekben le is lehet tölteni pdf formátumban – de ha egyszer is fogtad már a kezedben, azonnal rájössz arra, miért kell papír formájában birtokolni. Megvannak benne a fontosabb … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Canon optika, Egyéb | 2 hozzászólás

Hibák – okok – megoldások

Gondoltam készítek egy gyűjteményt az olyan hibákról, amelyekről a tünetek alapján a felhasználó is eldöntheti, hogy mi okozhatja – esetleg meg is javíthatja a gépet. Ezek persze csak lehetséges hibák, és mint tudjuk, a hibák általában a felhasználóknál találékonyabbak.

Kategória: Canon optika, Canon váz, Egyéb, Sigma optika, Tamron optika, Tokina optika | 285 hozzászólás

Canon EF-S 17-55 F2.8 IS optika restaurálás

Egy 17-55 optikában elszakadt a szalagkábel, a tulajdonosa megpróbálta megjavítani: kicserélte a blendekábel. ettől forrasztás közben megolvadt a blendemodul. kicserélte a blendemodult teljesen újra eközben elszakította a képstabilizátor flexkábelét (mindössze 9 vezeték szakadt át)

Kategória: Canon optika, EF 17-55 F2,8 IS, Egyéb | Hozzászólás most!