Javításról általában

A javítás jelenthet tisztítást, alkatrészcserét eredeti alkatrészre, cserét bontott alkatrészre, vagy akár a részegységek javítását, forrasztással, ragasztással, alkatrészek (pl biztosítékok, szalagkábelek) cseréjével. A javítás módját minden esetben meg szoktam beszélni a tulajdonossal.

Nagyon fontos, hogy a gép előtörténetét is megtudjam. Ha egy optikát, gépet odacsaptak, vízbe esett stb, az utólag, a szétszedéskor úgyis kiderül, nekem viszont nem mindegy, hogyan keresem a hiba okát, illetve mire adok előzetes árajánlatot.

FIGYELEM! Ha egy gépet előzőleg bárki, akár a tulajdonos már megpróbált megjavítani, az nem egy tragédia, előfordulhat, hogy az ilyen javítás nagyobb hibát okoz, mint az eredeti. Ezt viszont célszerű az elején elmondani nekem, emiatt nem fogok visszautasítani egy munkát. Ha viszont valaki szándékosan hallgatja el, hogy hozzányúltak a géphez, nekem pedig sok munkaórámba kerül kideríteni egy ilyen módon okozott hibát, akkor azt keményen leszámlázom, mert más helyett nem szeretek ingyen dolgozni. Volt egy-két ilyen esetem, szeretném elkerülni a jövőben.

 

Alkatrészeladás

Viszonylag kevés alkatrészt tartok raktáron. Csavarok, kisebb alkatrészek általában vannak, a javíthatatlan gépeket, vagy amit éppen ajándékban nálam hagynak, szét szoktam szedni.

A cégem nem kereskedelemmel foglalkozik, alkatrészbeszerzést nem vállalok.

Nagyobb részegységek beszerzésénél természetesen segítek az ügyfélnek megtalálni a lehetséges közvetlen beszerzési forrást. Ilyen esetben azonban cégünket nem lehet felelőssé tenni a beszerzett alkatrész meghibásodásával kapcsolatban. Az ebay nagyon jó áron kínál mindenfélét – az ott végzett vásárlás azonban csak magánszemélynek és bizonyos értékhatárig vám és áfamentes. A garanciát pedig elég nehéz érvényesíteni.

Közvetlenül fordulhatnak egyébként a magyar McGoat webáruházhoz http://www.mcgoat.com/, a cég nekem is kereskedelmi partnerem, abszolút rugalmas a hozzáállásuk az ügyfelek kéréseihez.