Canon 5d (Mk1) – tükör

Nos, annak idején a saját 5d fényképezőgépem egy kirándulás alatt dobta le a tükröt. Szerencsém volt, egyrészt a hangból már tudtam, mi történt (finom kis pengés), másrészt nem állt bele a mattüvegbe sem. (Egy barátom nem volt ilyen szerencsés, nála összekaristolta). Fölhívtam a márkaszervizt, élettartam-garancia van rá, ki is cserélték, teljesen új tükröt tettek bele, nem a régit. De CSAK a tükröt javítják – ha tehát szétbarmolja a mattüveget, azt már nem.

Előre meg ugye nem lehet bevinni a gépet, csak ha már kihullott. Nagyszerű. Mindenkinek azt tanácsoltam eddig, inkább nézze meg, és ha lóg a vége, tolja ki belőle, mert nem élete fotóját veszíti el miatta.

Most hozzám került fókuszállításra egy olyan gép, amelyben bizonyítottan 4042 (!!!) expozíció van, olyan, mintha új lenne. Megkért a tulajdonos, nézzem meg, nem eshet-e ki a tükör. Elég finoman szoktam optikai eszközökhöz nyúlni. Egészen finoman beakasztottam a körmömet az üveglap és a műanyag keret közé, arra számítva, hogy a rögzítési pontok valamelyike esetleg elenged. Azonnal leesett, nulla ellenállást tanúsítva. Ez a tükör ugye másodpercenkét 3-szor csapodik fel-le, egészen nagy gyorsulással. Szóval részemről már meggyőződtem arról, hogy NEM a használat okozza, mert 4042 expó az semmi, hanem egyértelműen a ragasztó öregedése, rossz minősége.

Minden vonja le belőle magának a tanulságot.

http://www.canon.hu/SupportProduct/Search/?ItemId=tcm:128-623626

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük