Canon 7d – nem kapcsol be / ERR40

Tegnap érkezett meg hozzám a 9-dik olyan Canon 7d, amelyiket nem lehet bekapcsolni. vagy err40-et írnak ki, vagy az akku szimbólum villog az LCD-n. Ebből a kilenc darabból 3 alsó DC / flash panel hibás, egy kilazult csavar miatt. Egy ilyen alkatrész kb 80 USD, ha megrendeled magadnak. A munkadíj is több, mint egy megelőző karbantartásé.

Frissítés: azóta megjött a tizedik  és a tizenegyedik 7d is. A 10-esben ki kellett cserélni az alsó DC-panelt, az utóbbiban 2 darab csavar esett ki, de szerencsére mindkettőt megfogta a zárszerkezet motorjának a mágnese.

Kedves 7d tulajdonosok, biztosan megéri megvárni?….

Kategória: 7d, Egyéb | A közvetlen link.

2 Responses to Canon 7d – nem kapcsol be / ERR40

 1. Kövér Gábor szerint:

  Használtan jutottam hozzá egy 7D-hez egy EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM és egy EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM obival.
  Nagyon szuper a cucc, de van egy hiányossága. Az optikai kereső alján nem jelenik meg semmilyen expozíciós adat. (Manuális módban félig lenyomott exponáló gombnál sem.)
  Nem tudom, hogy régebben működött-e, az előző tulajdonos mindig automata módban használta, soha nem hiányolta a (ha jól tudom) zöld színű kijelzőt az optikai keresőből.
  Ez is lehet egy meglazult csavar következménye? Szegedről milyen módon lenne megoldható a cikkben említett megelőző karbantartás?

  • camerarepair szerint:

   elnézést, ezt nem vettem észre, ráadásul itt nem működik a távjavítás, nem tudom, látnom kellene.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük