Távszervizelés 40d és 5d vázakon

Tulajdonképpen interkontinentális szervizelés! 

A Canon 40d kamera ugyanis valahol az Egyesült Államokban volt, a tulajdonos számítógépére kapcsolva, én meg itthon ültem a lakásomban, a saját számítógépem előtt, amin a szervizszoftver fut, a kettő között meg az internet (meg persze 6 óra időeltolódás). A másik gép USB csatlakozóját egy szoftver segítségével az én gépem mint szabványos perifériát látta. Közben a Skype-ot is használtuk, így a szóbeli utasításokat azon keresztül tudtam elmondani (időnként ki kell kapcsolni a gépet, vagy ki kell venni az akkumulátort, ilyesmiket). 

A módszer természetesen nem teljesen veszélytelen, mert ha valamilyen okból megszakad a kapcsolat, akkor akár lefagyhat a gép szoftvere, extrém esetben akár egy alaplapot is tönkre lehet tenni benne. Na de a postázás sem veszélytelen, az USÁ-ból pedig tulajdonképpen gazdasági totálkár lett volna.

Ha tehát valaki szeretne ilyen szolgáltatást igénybe venni (egyelőre 40d és 5d gépekre), akkor keressen meg mailben. Egyet ne kérjetek: más által javított gépben SOHA nem fogom lenullázni az expószámlálót. Expószámot viszont ki tudok olvasni, át tudom állítani az autofókuszt, stb., mindent, amit az SPT szoftver tud. (a szolgáltatás nem ingyenes, de biztosan olcsóbb, mint ha postázni kellene a gépet.

A szükséges szoftver a netről letölthető, vagy elküldöm emailben (20 napig free verzió), viszont ha van routered, azt úgy kell átprogramozni, hogy kívülről közvetlenül láthassam a gépedet.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük