Expógomb javítás vagy csere – 550d

(annyi időm nincs, hogy mindent két nyelven írjak meg, ez az angol nyelvű blogon jelent meg)

A szakszerű megoldás persze az lenne, ha minden esetben a kapcsolót tartalmazó teljes panelt cserélnénk – de részemről maradnék az alkatrészcserélgetés helyett a javításnál. Ha már javítás, akkor természetesen nyomógombcsere…. csakhogy: létezik olyan kapcsoló, amit nem lehet beszerezni, ráadásul a fólianyák forrasztása azért nem veszélytelen. Ebben a konkrét esetben például értelmetlen lett volna kicserélni, mert csak annyi történt, hogy az érintkező lemezke oxidálódott, ezért nem érintkezett (de nem volt eltörve).

Így aztán javítás lett belőle.

DPP_0004

The sick camera was a 550d. No second contact on the button (practically, You had to push it very hard).

After disassembling, I have found out that this is a new type of button (new for me), one side a little bit larger than the other. I decided to disassemble it, to see at first, what the problem is.

DPP_0003  DPP_0001

The contact plate is in fact formed of two similar plates – and the lower one, which is responsible for the contact has a darker colour – some oxide or what on the surface. They had NO BREAKAGE, NO sign of mechanical wear, so I reversed them. Fortunatelly the cap is a remountable one. After assembling the camera, everything was OK again.

As a conclusion, I advice You, that case the button is OK, but only is perfect, don’t desolder it and build in a new one, just clean it from oxides, as the flexible cable is not for many resolderings. In this cases the button can really be repaired.

Kategória: 550d, Canon váz | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük