Canon 7d – keresd a csavart

Nem túl sok 7d került hozzám. Összesen 5 darab.

ÚJ HÍR! Tegnap meglett a 6. váz is. Ebben viszont kiégett a DC-panel – legalábbis egyelőre úgy néz ki…

Ebből volt, amelyik időnként nem működött, volt, amelyikben azonnal lemerült akkut jelzett, volt amelyik be sem kapcsolt.

Egy közös volt bennük: szétszerelés után mindegyikben találtam kihullott csavart…

A legutóbbi tulajdonképpen egy utángyártott markolattal kezdett először rakoncátlankodni (ha már vesz valaki egy rendes gépet – a 7d azért elég rendes gép –, akkor vegyen már hozzá egy rendes markolatot is, mert (és biztosan vannak kivételek) a viszonylag elfogadható burkolat alatt olyan minősíthetetlenül vacak műszaki megoldások vannak, amelyekbe előre kódolják a problémákat (például lógó forgókapcsoló, ami megáll félállásban, rossz rögzítőcsavar, ami eltörik és levehetetlen a markolat, vagy éppen rossz távolságú lábkiosztás a csatlakozón).

Az 5 vázból eddig 4-ben az alsó vakupanel csavarjai lazultak ki. Ezeket kell Loctite 243 menetragasztóval visszatenni. Frissítés: 6-ból 5-ben.

7d_2 7d_1

A csavart magát egyébként érdemes a motorokon keresni (így volt ebben az esetben is)– miután kiírtották, amit lehetett, általában a motor mágnese befogja őket.

Még valami: mielőtt az ember szétborít egy kamerát, érdemes megnézni, van e energia az akkuban. Ebben az esetben pl egyáltalán nem volt kapocfeszültség.

Kategória: 7d, Egyéb | A közvetlen link.

6 Responses to Canon 7d – keresd a csavart

 1. Péter szerint:

  “miután kiírtották, amit lehetett, általában a motor mágnese befogja őket.”
  Vagyis nem csak annyi a teendő, hogy visszatesszük a csavart? Tönkretett alkatrészeket, amiket ki kell cserélni és ami valószínűleg nem olcsó? Ha az akkuban van feszültség és mégis lemerültet jelez, az ezek miatt a vakupanel csavarok miatt van???
  Előre is köszönöm a választ!

  • camerarepair szerint:

   bármilyen csavar miatt történhet ilyen, vagy esetleg kitört CF-kártya lábak miatt is (a CF kártyának vannak redundáns lábai, pl a plusz és a mínusz.
   általában túlélik a gépek, met a táppanel védett zárlat ellen.

 2. Barni szerint:

  Nyugtatás képen 7D tulajdonosoknak mondom,hogy az első szériájú gépeknek volt ez a csavar kihullós probléma,én is leellenőriztem a saját gépemen,ott már be vannak ragasztva ezek a kis csavarok gyárilag,tehát a Canon mérnőkeinek visszajutott ez a rossz hir és segitettek ezen a problémán…

  • camerarepair szerint:

   “a Canon mérnőkeinek visszajutott ez a rossz hir és segitettek ezen a problémán” az a helyzet, hogy azoknak a kedves mérnököknek azért kicsit hamarabb kellett volna felébredniük.
   Az általad említett beragasztás egyébként sajnos vajmi keveset ér, ugyanis NEM menetragasztót használtak (mint más helyeken szoktak), hanem lekenték a csavar fejét egy csepp festékkel…
   Azóta láttam 5dM2-t is kihullott csavarral.
   Ja igen, azt is meg tudod mondani, melyik szériaszámtól voltak kedvesek a mérnökök megoldani a problémát. Mert ha nem, akkor az információd őszintén szólva nem sok gyakorlati haszonnal bír.

   • Péter szerint:

    Kedves János, éppen most írtam önnek, 5dII, találtam benne egy csavart. Hol keressem a helyét?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük